K optimalizaci našich webových stránek používáme cookeis. Více o cookies.

 

Články

Typy hubic pro vysavače

Možná si právě vybíráte nový vysavač a hledáte ten s nejlepšími schopnostmi. Nebo vám doma leží spousta příslušenství, které nevyužíváte. Stejně jako existují různé typy podlah, existují i různé typy hubic k vysavačům. Vysavač s výbornými filtračními schopnostmi a skvělým sacím výkonem může, věřte, nevěřte, pracovat ještě lépe. Stačí vybrat tu správnou hubici.

Copak je v tom rozdíl? Vzhledem k tématu článku můžeme tuto otázku považovat za řečnickou. Pojďme se tedy podívat na jednotlivé druhy.

 

Podlahová hubice

Někdy se jí říká "hubice na koberce". To je taková ta klasika, která neurazí, ale ani nenadchne. Tak tedy podlaha, koberec nebo oboje? Možnost C je správně. Univerzální hubice patří k základnímu příslušenství vysavače. Často bývá vybavena výsuvným kartáčem, který slouží k efektivnějšímu vysávání tvrdých podlah nebo k hloubkovému čištění koberce.

 

Hubice na tvrdé podlahy

Univerzální řešení někdy nemusí být to nejlepší. Parkety, lina, plovoucí podlahy nebo například kachličky si často žádají služby specialisty. Takovým specialistou může být právě parketová hubice (hubice na tvrdé podlahy). Stejně jako mnohdy podlahové hubice jsou vybaveny kartáčem. Tentokrát má ale kratší a jemnější chloupky a je tak k podlaze šetrnější.

 

Rotační hubice

Údržba koberce může být obtížná. Vlasy, chlupy a zašlapané nečistoty patří mezi těžké soupeře. Rotační hubice ale dokáže zašlapanou špínu změnit na minulost. Spirálovitě uzpůsobený rotační kartáč si navíc snadno poradí i s chlupy vašich domácích mazlíčků. I v případě, že máte doma Zlatovlásku, vlasy na koberci nebudou váš problém. Můžete si vybrat mezi elektrickou rotační hubicí poháněnou elektromotorkem nebo jednodušším turbo kartáčem poháněným vzduchovou turbínkou.

 

Další příslušenství

Kromě rotačních kartáčů mohou být vysavače vybaveny například vodícími kolečky, které umožňují jednodušší manipulaci, nebo mopy sloužícími k mokrému vysávání.

Vysávání špatně příslušných míst usnadní speciální nástavce na vysavač. S jejich pomocí se snadno dostanete do spár, rohů a radiátorů. Prach se dostává i do počítačů. I pro jejich vysávání proto existují speciální nástavce.

Kromě špatně přístupných míst je potřeba někdy vyčistit i speciální povrchy jako je textil. Například čalounění by ale kartáč mohl poškodit. K vysávání těchto povrchů proto slouží hubice se sběrnými pásky.

Na co vůni do vysavače?

Příjemně voňavý domov po každém vysávání, no kdo by to nechtěl!

více...