K optimalizaci našich webových stránek používáme cookeis. Více o cookies.

 

Články

Zbavit se koberců kvůli alergikovi?

Koberec jako ochrana před prachem

Zní to paradoxně. Říká se přece, že koberce zadržují množství prachu a to přece jen stěží může alergikovi jakkoli pomoci. Odborné studie nicméně zjistily, že v místnostech s kvalitními koberci je ve finále naměřena nižší zátěž alergeny.


Ano, koberec prachové částice naváže - nenechá je tedy poletovat vzduchem. Stačí pak jen koberec dobře vysát. Tedy vysavačem s dostatečným sacím výkonem a dobrým sáčkem, který částice zachytí a nepustí.

Roztoče v kobercích? Jen fáma.

Roztoče v kobercích nežijí. Obvykle totiž neposkytují ideální podmínky pro jejich život - tedy dostatečnou teplotu, vlhkost a tmu. Ve firmách tak roztoče v kobercích vůbec nenajdete. V domácnostech pak koberce obsahují často jen trus roztočů. Samotné roztoče pak najdete především v posteli a sedačce.

Není tak potřeba připravovat se o výhody

 

Kladné stránky koberců jsou známé: zlepšují akustiku, zútulňují místnost, dávají pocit tepla a dětem jsou příjemnější plochou na hraní. Není nutné se všech těchto výhod vzdávat jen kvůli alergikovi. Je jen potřeba zvolit kvalitní koberec a dobře jej udržovat a čisti. Právě v tom Vám mohou pomoci naše sáčky do vysavače.


Na co vůni do vysavače?

Příjemně voňavý domov po každém vysávání, no kdo by to nechtěl!

více...